fiko

Haftanın Konusu

Yeni konumuz "Hayır, hayır, hayır... Kime söylüyorum ki şarkıyı?'. Bu kez her şey çok basit: ya evet diyeceksiniz, ya hayır...

19 Mart 2017 Pazar

Yok Olsun Benden Olmayan




Kendini özgürlükçü tanıtanından muhafazakar geçinenine, veya gerçekten öyle olup da belli tabuları yıkamayan insanlara hayır demek için yazıyorum. Günlük yaşamda hayır denecek çok fazla olay olmasına karşın; aklıma ilk gelen 'hayır'lar bunlar. Anlatabildiğim kadarıyla anlatayım.

Çoğunlukla maddi imkansızlıklar yüzünden bu yolu tercih eden; bunun yanında öyle hissettikleri için, tamamen kendi istekleriyle seksüel seçimlerini yapan “trans bireyler”... Tek tük işletmeler dışında iş imkanı tanınmayan, seks işçiliği haricinde gelir kapısı bulunmayan, belli semtler dışında yaşam fırsatı verilmeyen, çoğunluğun nefret ettiği insanlar. İstedikleri yerde yemek yiyemezler, istedikleri yerde içki içemezler, istedikleri yerde dolaşamazlar, aşık olamazlar, mutlu bir aile hayatı kuramazlar; kanuna uygun yürüyüş düzenleseler sırf trans birey oldukları için dayak yerler... Neden? Toplum ahlakımıza aykırıdır çünkü. Çocuk istismarının, kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin, gereğinden fazla açık giyinmeye fiziksel tepki göstermenin(gereği neyse!) olağan hale gelmiş olduğu toplum ahlakımız, aslında herkesle aynı hakları haiz bu insanlara tepki gösterir. Pardon, hafif kaldı; tepki gösterir, canı isterse öldürür. "Ya aslında eşcinsel ilişki Osmanlı'da da vardı." gibi bir muhabbete girmeyeceğim. Osmanlı'da var olduğu için değil; insan olduğu için saygı duymak zorundasın. Sen heteroseksüelsin, o değil diye zarar veremezsin, öldüremezsin. Hoş, bizim muhteşem toplum ahlakımız tüm kurumlarımıza sirayet ettiği için, bu tür cinayet işleyenlerin kolluk kuvvetlerince sırtı sıvazlanmakta; kendilerine yargı makamlarınca harika ceza indirimleri talep edilmekte ve taleplere uygun cezalar hükmedilmektedir. Sıklıkla gerçekleşen bu olayları gördüğünüzde verdiğiniz tepki “İyi olmuş ibneye, gebersin travesti, karı kılıklı totoş” gibi, güya aşağılama amacı güden saçma cümleler kurmak ise, sıçayım sizin beyin kıvrımlarınıza. Yaşam hakkını ihlal etmenize HAYIR, cinsel ayrımcılığınıza HAYIR!

Üniter devlet yapısının sürekliliğini savunmanıza rağmen; benzer yaşam tarzına sahip olmadığınız, benzer inançları taşımadığınız, benzer siyasi görüşleri desteklemediğiniz insanların öldürülmesini haklı gören pis anlayışınıza da HAYIR! Tek ortak paydanız ve en büyük kırmızı çizginiz vatan sınırları iken, bir arada yaşama zorunluluğunu göz ardı etmeniz; bir diğer deyişle bir arada yaşarken diğer tüm görüşleri baskı altına alıp, hakimiyet kurma isteminiz bahsettiğim. İçki içene “ayyaş pezevenk”, din kurallarına uygun yaşamaya çalışana “yobaz çomar”, hiçbir dine inanmayana “Allahsız köpek”, bir arada yaşamanın mümkün olmadığını dile getirene “kansız orospu çocuğu” dediğiniz, karşıt görüşten biri öldüğünde “iyi olmuş piç kurusuna” diyerek keyiflendiğiniz; yeri geldiğinde diri diri yaktığınız, yeri geldiğinde pusuya düşürüp döve döve öldürdüğünüz, canınız isterse kafasına sıktığınız bu kokuşmuş sisteminize HAYIR!

Düşünmeyi, kafa yormayı, sorgulamayı lüzumsuz görüp; toplumun dayattığı normları doğru kabul eden, “genel doğru” diye bir kavramın var olamayacağını anlamayan; farklı fikir üretenin başını ezmeye çalışan, çakallığı zekilik gören; dilinin, bilgisinin bittiği yerde kaba kuvvete başvuran, ahlaksızın önde gideniyken kendinden olmayanı ahlaksızlıkla suçlayan, başkasının acısından keyif çıkaran, özü sözü bir görünüp yalanın içinde boğulan iğrenç karakterinize HAYIR!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder